piątek, 29 marca 2013

"Paseczki" z piersi kurczaka

Dziś pomysł na bardzo proste danie, szybkie w przygotowaniu. "Paseczki" cudnie smakują podane wraz z ryżem oraz sałatką z jabłkiem, równie szybką do wykonania co mięso. Dodatkiem do mięsa był u mnie domowy sos czosnkowy. A przepis na sałatkę już niedługo pojawi się na blogu.
 

Składniki

  • 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie

Piersi z kurczaka tniemy w paseczki. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienia.  
 



 
 
 
Smacznego!
 

1 komentarz :

  1. Wygląda apetycznie! Mniam, ślinka mi już cieknie... :D TAK SAMO JAK SAŁATKA! <3

    OdpowiedzUsuń